Blog

Manavgat cam balkon

Manavgat cam balkon

Firmamız Antalya Manavgat ilçesinde cam balkon sistemleri, satış ve montaj konusunda hizmet vermektedir. Manavgat ilçemizde cam balkon sistemleri konusunda montaj hizmeti vermekteyiz. 

Ayrıca Demonte ürün satışımız ve profil aksesuar satışımız vardır. Manavgat için fiyat bilgisi ve ölçü konusunda destek için 0242 324 03 26 no’lu telefon ile WİNLİFE Antalya cam balkon sistemleri Antalya merkez numaramız dan bize ulaşabilirsiniz.

Manavgat cam balkon

Manavgat cam balkon
Manavgat cam balkon

Manavgat cam balkon

Manavgat, 2393.90 km²’lik yüzölçümüyle Antalya ilimizin  en büyük ilçesidir. Manavgat Şelalesi, Türkiye’nin en düzenli akan akarsuyu olma özelliği ile bilinir. İlçe merkezinin nüfusu 75.163 (2007 rakamları) olup buna nüfus toplamı 89.951 olan köylerinin nüfusu da eklendiğinde ilçenin toplam nüfus 165.114 bulmaktadır. İlçe merkezinin 2008 nüfusu 77.320, 2010 nüfusu ise 82.000 olarak kaydedilmiştir.
Kardeş şehri ise Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde Herford Kentidir.

Tarihçe

Manavgat 1220 yılında Selçuklu, 1472 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu idaresine geçmiştir.

Manavgat İlçesinin kuruluş tarihi ile ilgili olarak kesin bir tarih verilmese de sınırları içerisinde bulunan Side (Selimiye Köyü) ve Selge (Altınkaya Köyü) antik kentlerinin M.Ö. 6. yüzyılda kuruldukları tahmin edilmektedir.

Manavgat adı buraya ilk yerleşen kendilerine manav adını veren türkler tarafından konulmuştur. 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu’ya ilk gelen Manavlu boyu Türkleri dokuz yıl içerisinde Bizans Rumlarının terkettiği bölgelerde yerleşik hayata geçmişlerdir. Üsküdar kıyılarını dahi fetheden bu öncü Türkler, Bizans İmparatoru ile yaptıkları anlaşma sonucu Üsküdar’dan geri çekilmiş ve İzmit’in güneyinden itibaren İznik merkezli bir devlet kurmuşlardır. Günümüzde Akçakoca’dan Çanakkale’ye değin yerli Türk olarak kendilerini Manav olarak adlandıranlar bu devirdeki atalarımızın torunlarıdır. Osman Gazi ve Kayı boyunun ortaya çıkmasına daha 200 sene Kuruluş devirlerinde Bursa medreselerinde birçok Manavgatlı ve Alaiyyeli (Alanyalı) talebe yetişmiştir.vardır. 1096 senesinden itibaren yüzbinler çapulcu ile defalarca saldıran Haçlılara karşı vuruşarak geri çekilinmiş ve Sultan Alaaddin Keykubat ile yanında yer alan Manav Türkleri bu hizmetlerine kediye olarak yeniden oluşturulan Manavgat şehrine isimlerini vermişlerdir. Sultan Alaattin Keykubat ise 1221’de fethettiği şehre Alaiyye ismini koyarak Manav Türkleri ile Alaaddin’in kader birliğini sonsuza kadar kayıt altına almıştır. Bu bölgeye gelen Manavlar ilk yerleştikleri Güney Marmara ile irtibatlarını koparmamış, Osmanlı ile birlikte yeniden buralara yerleşmişlerdir. 

Coğrafyası;

İlçenin Doğuda sınırını oluşturan Alara Çayı, Karpuz Çayı ve ilçe merkezinden Manavgat Nehri ile üzerindeki Manavgat Şelalesi ülkemizde olduğu kadar dünyaca da ünlüdür.

Manavgat’ın kuzeyi Toros Dağları ile çevrilidir. Sahil şeridi plajları ve UZUN kumsallarla kaplıdır. Denizden iç bölgelere gidildikçe ekilebilen düz ovaların yanında engebeli bir arazi yapısı gözlemlenir. Toros Dağları arasında gizlenen Eynif Ovası meşhurdur. Toros Dağları üzerinde yörüklerin konakladığı yaylalar bulunur. 

İlçe sınırlarında Manavgat Nehri üzerinde Oymapınar Barajı ve Manavgat Barajı adında iki tane hidroelektrik santrali vardır. Nehir üzerinde ikisi yaya üçüde araç trafiğine açık 5 köprü vardır.